MAGYAR KUPA GYŐZTES 2009, MAGYAR BAJNOKI EZÜSTÉRMES 2008/2009, SZUPERKUPA GYŐZTES 2009

PVSK PANTHERS - Hírek

Betűméret növelés Nyomtatás Betűméret csökkentés

Szegeden zárkózott feljebb a Pécs

 A második negyedben állva hagyták a hazaiakat Popadicsék. Armelin duplájával indult a Szeged és a Pécs összecsapása, amelyre öt ponttal válaszoltak a vendégek, majd megint jött a hazaiak amerikai légiósa, aki egy hárompontossal egyenlített - az első négy dobás egyaránt hibátlan volt a bajnokin. Csirics folytatta a pontgyártást, így 13–7-es szegedi vezetésnél a 6. percben időt kért a Pécs. Az első negyeddel hazai szempontból nem volt gond, szegedi vezetést mutatott az eredményjelző.

 
A második tíz perc katasztrofálisan indult a Naturtex számára, a pécsieknek viszont volt oka mosolyogni. Három perc alatt 12 pontot dobtak a vendégek, jött is az időkérés Lazics edzőtől. Kicsit összekapta magát a Szeged, de minden hazai kosárra volt pécsi válasz, így tartotta előnyét a vendégegyüttes, amely kintről remekül dobott Popadics, Walker és Bíró révén. Sok hibával játszott a Szedeák, labdákat szórtak el, büntetőket hagytak ki, így nem volt meglepő, hogy a félidőben a PVSK 52–39-re vezetett.
 
Hiába próbálkoztak, sehogy sem akart összejönni a felzárkózás a Szedeáknak: amikor lehetőség lett volna rá, jöttek a technikai hibák. A pécsiek alig hibáztak, záporoztak a hármasok, így a 3. negyedben már közel 20 ponttal vezettek (48–67). Ekkor jött két hármas Kiss Zsolttól, és máris felcsillant a remény a hazai oldalon (58–69).
 
Ennél közelebb azonban nem tudtak kerülni, mert Csirke Ferenc együttese kiválóan oldotta meg a feladatát, az előny megtartását. Összegezve a bajnokit: sok gyenge teljesítmény volt hazai oldalon, míg a Pécsnél többen is extra játékkal rukkoltak elő.
 
Nikola Lazics, a Szedeák edzője: – Mindent elárul a védekezésünkről, hogy a Pécs a második negyedben 33 pontot dobott. Sok könnyű kosárral ajándékoztuk meg ellenfelünket, ez nem fér bele.
 
Csirke Ferenc, a Pécs edzője: – Csapatom elöl és hátul is fantasztikus teljesítményt nyújtott. A jövőben is ilyen koncentráltan kell játszanunk, és akkor elérjük célunkat.
 
 
Forrás: bb1.hu
PVSK PANTHERS - 2017 - Minden jog fenntartva ©

KeresésFőtámogatók

 • Pécs M.J.V. Önkormányzata
  PVSK
  Veolia Magyarország Zrt.
 • GP CONSULTING Kft. a pénzügyi tanácsadó
  TIPPMIX
  NOVRO Kft. Kinga
 • Terra21 Kft.
  Spalding

Támogatók  Sporttámogatás 2012