MAGYAR KUPA GYŐZTES 2009, MAGYAR BAJNOKI EZÜSTÉRMES 2008/2009, SZUPERKUPA GYŐZTES 2009

PVSK PANTHERS - Hírek

Betűméret növelés Nyomtatás Betűméret csökkentés

Vége a középszakasznak, jön a rájátszás

A második félidőben már nem tudtuk tartani a lépés a Kaposvárral, így sima vereség lett a vége. Jön a rájátszás, de ellenfelünk még nincs...Kaposvári KK–PVSK-PANNONPOWER 91-76 (21-17, 24-19, 29-19, 17-21)
Kosárlabda-NB I. középszakasz, 9. forduló. Kaposvár, 800 néző
Vezette: Benczur T., Boros T., Fodor A.

Kaposvár: Wisseh 11/3, Frazier 29/3, Cooke 8, Hendlein 16, Simms 19. Csere: Fodor M. 5/3, Baki 3/3, Papp P. Vezetőedző: Fekete Ádám.

PVSK: Nelson, Supola 12/6, Smith 23/12, Budimir 14/3, Sejfic 7. Csere: Halász 10, Harazin, Antóni, Bíró 8/6, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nyugodtan léphettünk pályára Kaposváron a középszakasz utolsó fordulójában, hiszen nem csak play-off-szereplésünket, de a hatodik helyünket sem veszélyeztette már semmi. Persze, a somogyiak ellen mindig presztízscsatákat vívunk, így számíthattunk rá, hogy ezúttal is nagy harc lesz a játéktéren. Így is lett.

A meccset mi kezdtük jobban, de az első percek után a hazaiak megfordították az eredményt. Azt azért jó volt látni, hogy Smith a hármasok terén elkapta a fonalat, az első pár percben kettőt is bevágott. Ennek ellenére a KKK a negyed végére szert tudott tenni egy kis előnyre. A második játékrész pedig nagyjából ugyanígy nézett ki. Nálunk Smith kivételével nem nagyon akadt senki, aki igazán nagy pluszt tudott volna vinni a támadójátékunkba, de az is látható volt, hogy Sejficset elszámítva alig-alig tudtunk lepattanót szerezni. A Kaposvár közben jól dolgozott a mi gyűrűnk alatt is, így nem is volt olyan meglepő, hogy a félidőhöz érve kilenc pontos előnyre tette szert Fekete Ádám csapata.

A nagyszünet után aztán pár percig úgy tűnt, hogy semmi sincs még veszve. Supola is kezdett felzárkózni Smith mellé, jöttek a pontok, a tripláink is ültek, 50-45-nél pedig már kezdhettünk is reménykedni. Sajnos azonban ezen az estén ennyi volt a maximum. A Kaposvár újra megrázta magát, a mínusz ötből gyorsan lett mínusz tíz, sőt, a harmadik negyed végére kis híján mínusz húsz. A záró felvonás előtt pedig egyre világosabb volt, hogy ezt a meccset aligha tudjuk megnyerni. Sajnos így is lett, de azért dicséret illeti csapatunkat, mert az utolsó percig hajtottak a játékosaink. Ennek végül annyi foganatja azért lett, hogy sikerült szűkíteni valamelyest a különbséget.

A Kaposvár nyert és ezzel hetedikként jutott be a rájátszásba, mi pedig ugyan vereséggel zártuk a középszakaszt, de most mindenkinek van egy hete, hogy rápihenjen a negyeddöntős párharcra. Hogy ki lesz az ellenfelünk? Csütörtök este már azt is tudni fogjuk.

Csirke Ferenc: - Az egész éves teljesítményt tekintve megérdemelten jutott a rájátszásba a Kaposvár, ahogy mi is. Az elmúlt nyolc év legjobb eredményét értük el a hatodik helyezéssel. Ezen a találkozón pont abban buktunk, amiben a középszakasz során nem. Tizennyolc támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, és a négyes poszton fizikailag is erősebbek voltak. Ez, valamint a tizenhét eladott labdánk eredményezte a vereségünket.

Cikkhez kapcsolódó képek

PVSK PANTHERS - 2017 - Minden jog fenntartva ©

KeresésFőtámogatók

 • Pécs M.J.V. Önkormányzata
  PVSK
  Veolia Magyarország Zrt.
 • GP CONSULTING Kft. a pénzügyi tanácsadó
  TIPPMIX
  NOVRO Kft. Kinga
 • Terra21 Kft.
  Spalding

Támogatók  Sporttámogatás 2012