MAGYAR KUPA GYŐZTES 2009, MAGYAR BAJNOKI EZÜSTÉRMES 2008/2009, SZUPERKUPA GYŐZTES 2009

PVSK PANTHERS - Hírek

Betűméret növelés Nyomtatás Betűméret csökkentés

Megvan a címvédés!!!

U20-as csapatunk szinte hiba nélkül játszott a bajnoki döntőben a Vasas ellen, és végül tizenegy pontos győzelemmel zsebelte be az aranyérmet.PVSK-PANNONPOWER–Vasas 69-58 (19-14, 23-22, 15-12, 12-10)
Kosárlabda-NB I., U20-as bajnokság, döntő.  Budapest

PVSK: Krnjajski 15/3, Antóni 14/6, Demeter 22/6, Popgyákunik 6/3, Riskó. Csere: Dragasevics 6, Kővágó-Laska 2, Bíró L. 4, Szavai. Edző: Juhász Olivér.

A Morgen Ferdinánd U20-as bajnokság fináléját nagyon jó ritmusban kezdtük meg a Vasas ellen Budapesten, ami a Debrecen és a Falco elleni nagyon nehezen megnyert meccsek után üdítő látvány volt. Krnjajski az első percekben szép betörésekkel zilálta szét a fővárosiak védelmét, amikor pedig a Vasas fordítani tudott, jött Dragasevics Veljko. Jól alakultak a dolgok, Antóni triplája után pedig a szép számú pécsi szurkolótábor bizony talpra is ugrott. Volt is ok az örömre, hiszen az első tíz percet megnyertük.

A második negyed pedig nagyon szépen folytatódott. Krnjajski előbb egy hárompontossal köszönt be, majd egy betörés után talált utat a gyűrűig. Amikor viszont már majd tízzel vezettünk, megiramodott a Vasas, és 24-21-re fel is jött – Juhász Olivér pedig azonnal időt is kért. Ami nem igazán tűnt úgy, hogy használt volna, ugyanis egy perccel később már 26-26 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban egyszer csak megváltoztak a dolgok. A Vasas zónájának ellenszerét addig nem találó fiataljaink ugyanis egymás után kezdték dobálni a triplákat, Demeter, Popgyákunik, Antóni, Demeter sorrendben, és ennek köszönhetően a félidőhöz érve már hat ponttal jobban álltunk az ellenfélnél.

A második félidő pedig hatalmas nagy tempóban kezdődött el. A Vasas forszírozta a nagy rohanást, amiből meg is szerezték a fővárosiak a gyors indításos kosarait, nálunk azonban volt egy Demeter Attila, aki valahogy mindig megtalálta az utat az ellenfél gyűrűjéig. Hét és fél perc úgy telt el, hogy szinte észre sem vettük, közben alig változott valami, 51-44 volt ide. Az viszont nagyon érdekes volt látni, hogy a tüdőpróbáló tempóban a játékvezetők fáradtak el a legjobban, a harmadik negyed végéhez közeledve egyre több olyan ítéletük akadt ugyanis, amit a fáradtságon kívül másra nem nagyon tudtunk fogni, mind a két oldalra hibáztak jópárat. Szerencsére ez azonban nem zavarta meg a mieinket, a negyed végére tartogattuk ugyanis a „meglepetést”, és az addigi 5-6 pontos vezetésből kilencet csináltunk.

Az utolsó negyedben pedig olyan magabiztosan, okosan és éretten kosárlabdáztunk, mintha nem az U20-as döntőben lettünk volna. Szinte hiba nélküli védekezésünk mellett a Vasas egyre jobban veszítette el a kedvét, nálunk pedig szinte mindenki betalált a gyűrűbe. Az utolsó tíz percben igazából egyetlen pillanatig sem merült fel, hogy a Vasas még vissza tud jönni a meccsbe, a legutolsó másfél perc pedig már a szurkolóinkról szólt, akik a „Bajnok csapat, bajnok csapat” rigmust zúgták megállás nélkül, és mint kicsivel később kiderült azért, mert 2016 után sikerült megvédenünk címünket, újra bajnokok lettünk az U20-as korosztályban!

Juhász Olivér: - Fegyelmezettek voltunk taktikailag, amit elterveztünk, azt meg is tudtuk valósítani, a védő lepattanók leszedését kivéve. Alaposan felkészültünk a Vasasból, aminek az lett az eredménye, hogy a legjobb ellenféllel szemben játszottunk a legjobban. Egész jó érzés címet védeni, kívánom mindenkinek, hogy egyszer élje át.

 


Cikkhez kapcsolódó képek

PVSK PANTHERS - 2017 - Minden jog fenntartva ©

KeresésFőtámogatók

 • Pécs M.J.V. Önkormányzata
  PVSK
  Veolia Magyarország Zrt.
 • GP CONSULTING Kft. a pénzügyi tanácsadó
  TIPPMIX
  NOVRO Kft. Kinga
 • Terra21 Kft.
  Spalding

Támogatók  Sporttámogatás 2012