MAGYAR KUPA GYŐZTES 2009, MAGYAR BAJNOKI EZÜSTÉRMES 2008/2009, SZUPERKUPA GYŐZTES 2009

PVSK PANTHERS - Hírek

Betűméret növelés Nyomtatás Betűméret csökkentés

Elvettük a Körmend pályaelőnyét

Kiváló játékkal, végig vezetve vertük meg idegenben a Körmendet, így 1-0-ra vezetünk a három nyert meccsig tartó negyeddöntőben.Körmend–PVSK-PANNONPOWER 81-95 (21-23, 22-26, 15-17, 23-29)
Kosárlabda-NB I., Negyeddöntő, 1. mérkőzés. Körmend

Körmend: Gibbs 19/15, L. Smith 14/12, Ferencz 2, Németh, Csorvási 10. Csere: Kromah 14/6, Allen 17/3, Petty 5. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

PVSK: Nelson 20/12, Supola 7/3, C. Smith 18/9, Budimir 18/6, Sejfics 20. Csere: Halász 4, Bíró O. 3/3, Harazin 2, Antóni 3/3, Demeter, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Szerda este Körmenden vette kezdetét számunkra a play-off, a negyeddöntőben a vasiak ellen rugaszkodhattunk neki az emberes feladatnak: bejutni az elődöntőbe. Persze ez nem ezen a meccsen dőlt el, hiszen három nyert meccsre van szükség a továbbjutásra. Mivel a pályaelőny a Körmendé a párharcban, a cél az volt, hogy próbáljuk meg valahogy borítani a papírformát.

A meccs úgy kezdődött, ahogyan azt nagyjából meg is álmodtuk. Kiváló százalékkal dobtunk, védekezésben szinte megfojtottuk a hazaiakat, így egy szempillantás alatt kilenc pontos előnyre tettünk szert. Jött is a hazai időkérés, majd a visszafogott feltámadás is. Ugyan Gibbsék a nyakunkra jöttek, de a vezetést nem tudták átvenni. Tíz perc után kettővel vezettünk. Amikor pedig eltelt újabb tíz minutum, még jobb érzéssel nézhettünk fel az eredményjelzőre. Nelson a második negyedben már a harmadik hármasát hintette el, de Supola, Smith és Antóni is jól dobott kintről. Igaz, hogy azért a Körmend is be-betalált, a különbség mégis úgy alakult, hogy attól nekünk lett egyre jobb kedvünk.

A félidőben már 49-43-ra vezettünk, és bizony titokban elkezdtünk kacérkodni a gondolattal, hogy akár meg is lehet az idegenbeli győzelem. A harmadik negyed után pedig csak tovább erősödött a reményünk. Igaz ugyan, hogy ebben a periódusban elég sok hiba csúszott a játékunkban, de védekezésben pótolni tudtuk a hiányosságokat. Sejfics korlátlan úr volt a palánkok alatt, és mivel a tripláink ekkor nem nagyon ültek, bosnyák centerünk vette kézbe a dolgokat – egymás után fejezte be kosárral a támadásainkat. A hatból nyolc lett, ennyi pontos előnyből kezdhettünk neki a záró felvonásnak. Ami pedig ott történt, arra nehéz szavakat találni. Bár a Körmend nagyon igyekezett, Ferenczék nagyon pontatlanul játszottak – igaz ehhez nem kis köze volt annak, hogy remekül védekeztünk. Elől pedig újra jöttek a bravúrkosarak. Budimir kéz feletti hármasa, Nelson derék mellől elengedett dobása, amiből gól plusz büntető lett – naná, hogy a ráadást is bedobta – mind-mind azt jelezte, hogy ez az este a miénk. Az is lett! Már hússzal is vezettünk két perccel a vége előtt, így Demeter Attila és Bödör Bence is lehetőséget kapott Csirke Ferenctől. A hazaiak egy parányit még kozmetikáztak az eredményen, de így is 95-81-re győztük le a vasiakat.

Valószínűleg nem sokan mertünk volna erre fogadni, de megvan a bravúr, elvettük a Körmend pályaelőnyét a negyeddöntőben. A három nyert meccsig tartó párharcban tehát 1-0-ra vezetünk, pénteken, hazai pályán pedig sokat tehetünk azért, hogy egyről a kettőre jussunk.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak. Úgy érzem, hogy most kell még szerényebbnek maradnunk. Tudjuk, hogy ki az ellenfél. Tudjuk, hogy a Körmend egy olyan csapat, aki innen is fel tud állni. A védekezésünk hozta meg a mai győzelmet. Ki tudtuk védeni a gyorsindításokat. Fontos lesz a második meccs, természetesen azt is meg szeretnénk nyerni. Várjuk a szurkolóinkat, akik egész évben kitartottak mellettünk. Bár fáradunk mi is, és közel van a következő mérkőzés, maradnunk kell ezen az úton.

Cikkhez kapcsolódó képek

PVSK PANTHERS - 2017 - Minden jog fenntartva ©

KeresésFőtámogatók

 • Pécs M.J.V. Önkormányzata
  PVSK
  Veolia Magyarország Zrt.
 • GP CONSULTING Kft. a pénzügyi tanácsadó
  TIPPMIX
  NOVRO Kft. Kinga
 • Terra21 Kft.
  Spalding

Támogatók  Sporttámogatás 2012